نوشته :
تابان خواجه نصيريٍ
در طي يكي دو ماه گذشته، بسياري از دوستاني كه عضو خبرنامههاي سايت webfaqt.com هستند دربارهي ويروسهاي كامپيوتري از من سوال ميكنند: اينكه ويروسهاي كامپيوتري چيستند؟ چگونه گسترش مييابند و چگونه كامپيوترها را آلوده ميسازند و براي ما چه تهديدي به شمار ميآيند؟ دوستان از من ميپرسند كه چگونه ميتوانيم كامپيوترهايمان را از آلوده شدن به انواع و اقسام ويروسها محافظت و مراقبت كنيم.
به لحاظ اهميت موضوع، قصد داشتم تا در يكي از شمارههاي خبرنامه به زباني ساده به ارائه تعريفي از ويروسهاي كامپيوتري و بررسي راههاي مقابله با آنها بپردازم. از آنجا كه مطلب براي گفتن بسيار بود و در طي زمان، سوالات ديگري نيز از سوي اعضاي خبرنامههايم مطرح شد، تصميم گرفتم كه اين مطالب را به صورت يك جزوه الكترونيكي با فرمت PDF بر روي سايت و در اختيار همه اعضاء خبرنامهها و نيز ساير بازديدكنندگان از سايت قرار دهم.
اميدوارم آنچه كه در اين جزوه ميآيد بتواند گوشهاي از سوالات شما را پاسخ دهد. از شنيدن يا خواندن نظرات و پيشنهادهاي سازندهي شما بسيار خوشحال ميشوم.
فايلها، برنامهها، نرم افزارها و گاه اسناد يا Document هايي كه از طريق اينترنت (download) و يا از طريق پست الكترونيك دريافت ميكنيد عواملي هستند كه نقش حمل كننده را براي ويروسها ايفا ميكنند. چه بايد بكنيم كه به هنگام دريافت فايل از طريق اينترنت، به ويروسهاي كامپيوتري آلوده نشويم. اين جزوه الكترونيكي كه با نرمافزار Adobe Acrobat قابل خواند است ميتواند راهنماي شما باشد. پس از مطالعه، چنانچه آن را مفيد يافتيد ميتوانيد آزادانه آن را براي دوستان خود ارسال كنيد. براي درج آگهيهاي شما در نسخه كنوني و نيز نسخههاي تكميلي اين مقاله اعلام آمادگي ميكنيم و براي اين منظور ميتوانيد با ما تماس بگيريد و با درج آگهيهاي خود از اين فرصت خوب براي آغاز «بازاريابي ويروسي» (Viral Marketing) كالا يا خدمات تان استفاده كنيد.
مطالب اين جزوه الكترونيكي ميتواند براي كاربران اينترنت راهگشا و آگاهي دهنده باشد و اين يك ضرورت است كه كاربران، خصوصاً كاربران ايراني اينترنت مواظب كامپيوترهاي متصل به اينترنت خود باشند بخصوص اگر از محيط هاي كاري و شبكههاي محلي شركتهايشان به اينترنت دسترسي دارند.