Logo
انگلیسی | فارسی
خانه | مقالات | وبلاگ

گاه ممکن است برخی از مقالات دراین سایت
www.webfaqt.com
به نظر خیلی کهنه بیایند که این نشانه قدمت ماست!
نسخه فارسی ساده و مناسب برای تلفن‌های همراه


هرزكاري اينترنتي يا cyberslacking چيست؟ ۲

نوشته : تابان خواجه نصيري

فرد و یا سازمانی معتبر شوید ادامه‌ي مقاله قبل ...

ده سال پیش، همانطور كه در مقاله‌ی دیگری نیز گفته‌ام، میانگین كار در روز برای ما ایرانی ها چیزی در حدود یك ساعت و نیم بود. آن روزها را خوب یادمان هست كه نفوذ كامپیوتر و اینترنت به محیطهای كاری‌‌مان، درصد خیلی خیلی ناچیزی بود و شاید بالا رفتن این میزان نفوذ موجب شده باشد كه در طی ده سال، یك ساعت از این مقدار كم شده باشد. ده سال پیش، نفوذ تلفن‌ها و كامپیوتر‌های همراه هم در بین مردم آنقدرها نبود. آیا این جالب نیست؟



حال اجازه دهید باز گردم به معادل پیشنهادی‌ام برای اینجور كار كردن‌ها و اینجور كارمندان. مصدر این مفهوم to cyberslack است و معادل پیشنهادی‌ام برای آن هرزكار كردن اینترنتی یا هرزكاری اینترنتی است، بنابر این cyberslackers را می‌توان هرزكاران اینترنتی نامید. هرزكاران اینترنتی كارمندانی هستند كه در محیط‌های كاری در خلال ساعات كاری، از كامپیوتر و اتصال اینترنتی‌اش برای انجام امور شخصی، خرید، ارسال و دریافت نامه‌های الكترونیكی شخصی و پیام‌های آنی شخصی و هر فعالیت شخصی دیگر استفاده می‌كنند.

بر اساس آخرین گزارشها از منابع معتبری چون AOL و Web@Work فقط در امریكا، هر سال چیزی در حدود ۱۷۸ میلیارد دلار به دلیل هرزكاری اینترنتی ضرر به اقتصاد امریكا و بهره‌وری كارمندان رسمی آن وارد می‌شود. این رقم، رقم قابل ملاحظه‌ای است و باید دید ما در كشور خودمان، با توجه به نفوذ و حضور كامپیوترهای متصل به اینترنت در محیط‌های كاری تا چه حد از این ناحیه در ده سال گذشته متضرر شده‌ایم. بر اساس این گزارش، در امریكا، هرزكاران اینترنتی زمان كاری قابل توجهی را در محیط‌های كاری به فعالیت‌های غیر كاری و غیر ضروری و شخصی می‌پردازند: ۴۴/۷ درصد پرسه‌زنی اینترنتی (برای استفاده شخصی)، ۲۳/۴ درصد معاشرت و گپ زدن با همكاران، ۶/۸ درصد برای انجام كارهای شخصی و ... همانطور كه می‌بینید، چرخ زدن در اینترنت، بیشترین میزان را دارد (بالای ۴۴ درصد) - حال اینها كه خود را پشت كمپیوترهایشان فعال نشان می‌دهند مشغول به چه كاری هستند؟ این گزارش نشان می‌دهد كه سایت‌هایی كه این افراد بازدید می‌كنند گویای آن است كه ۸۱ ٪ خبر می‌خوانند، ۶۱٪ نامه‌های شخصی‌شان با ارسال و دریافت می‌كنند، ۵۸٪ كارهای بانكی‌شان را انجام می‌دهند، ۵۶٪ به سایت های سیر و سفر رفته‌اند، ۵۲٪ مشغول خرید بوده‌اند، ۳۷ درصد سایت های ورزش را می‌دیدند، ۲۸٪ مشغول خرید سهام بوده‌اند، ۱۵٪ بازی می‌كردند، ۱۲ درصد در اتاق‌های گفتگو بوده‌اند، ۹ درصد فایل‌های MP3 دریافت می‌كردند و ۴٪ مشغول قمار بوده‌اند. ما چه آماری از هرزكاری اینترنتی در ایران داریم؟ هیچ؟ ما اصلاً هرزكاری اینترنتی نداریم! همه مشغول كار و راه انداختن كار مردم! (:

این موضوع بسیار مهم است و ما در محیطهای كاری نیازمند قوانین شفاف برای هرزكاران اینترنتی هستیم، كارفرمایان ما باید تدابیر جدی برای برخورد با این معضل بیاندیشند چرا كه قطعاً دود هرزكاری اینترنتی كارمندانشان مستقیماً به چشم‌ ایشان می‌رود و درنهایت (بخصوص آنجا كه صحبت از دستگاههای دولتی به میان آید) ضربه‌ای است به اقتصاد دولتی و در نهایت سرمایه‌های ملی‌مان.

بحث در این مورد بسیار است و مجالم برای نوشتن كم، امیدوارم كه در فرصت‌های دیگر در این مورد بیشتر بنویسم و راه حل‌هایی را پیشنهاد كنم. به هر حال در یك دهه‌ی گذشته، امریكایی‌ها این معضل را بخوبی شناخته‌اند و برای مقابله با آن راه حل‌هایی اندیشیده‌اند، اروپایی‌ها هم همینطور و در كل با استفاده از سخت‌افزارها و نرم‌افزارهایی توانسته‌اند از میزان هرزكاری اینترنتی تا حدی بكاهند اما كاملاً موفق نبوده‌اند چون به عقیده‌ی برخی از كارشناسان و فعالان اینترنتی، این هم به نوعی وارد حوزه‌‌های اخلاقی می‌شود و باید در مورد آن فرهنگ‌سازی شود.




Logo
انگلیسی | فارسی
خانه | مقالات | وبلاگ


www: www.webfaqt.com
Email: t.k.nassiri@gmail.com

©1998 - 2019 - webfaqt.com